PÉCSI ZÖLDKOMPOSZT

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a zsákos komposzt értékesítés megszűnt!

 

Nagy mennyiségű, ömlesztett komposzt vásárlásra – a készlet erejéig – kizárólag a Kökényi Regionális Hulladékkezelő Központ telephelyen van lehetőség. TÉRKÉP

Az egy vásárlás alkalmával meghatározott minimum mennyiség 0,5 m3 !

 

ÁRAK

Ömlesztett komposzt:

         0 – 50 tonnáig bruttó 6.499,- Ft/tonna ~7 Ft / kg

         50 – 150 tonnáig bruttó 5.554,- Ft/tonna ~6 Ft / kg

         150 tonna felett bruttó 2.774,- Ft/tonna ~3 Ft / kg

 

További információ a +36-72/805-369 vagy a +36-30/950-9761 telefonszámon.

 

Mi kell tudni a „Pécsi Zöldkomposztról”?

Az elkülönítetten begyűjtött, csak természetes, növényi eredetű alapanyagokat tartalmazó komposzt előállítása fontos részét képezi a környezettudatos hulladékkezelésnek. Csökkenti a lerakásra kerülő hulladékmennyiséget, elősegíti a természetes anyagok újrahasznosítási körforgásba történő visszajutását.

A „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalomba kerülő talajjavító kizárólag növényi eredetű alapanyagok, faág-nyesedék, falomb, valamint fűkaszálék optimális keverékéből készül, garantáltan gyommentes és növekedésserkentő hatású. A kertészeti munkákat eredményesebbé tevő, a kertkultúrában fontos, új terméket a felhasználók örömmel üdvözölték. Tápanyagtartalma, illetve a talajszerkezetre gyakorolt pozitív hatása alapján kiváló terméknek minősítették. A tőzeges alapú talajjavítóknál előnyösebb a hatása, mivel jelentős a tápanyagtartalma.

A „Pécsi Zöldkomposzt” a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság által kiadott forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkezik.

A Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóság által végzett fertőzőképességi vizsgálati eredmények alapján a „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalmazni kívánt, parkkezelési hulladékokból és lakossági zöldhulladékból előállított komposzt kielégíti a forgalomba hozatal talajhigiénés mikrobiológiai követelményeit.

 

  • A komposzt külleme: · fekete színű, földszagú, morzsalékos anyag
  • PH: pH átlag = 8 +- 0,5
  • Szárazanyag tartalom: (m/m%) legalább 50,0
  • Szerves anyag tartalom: (m/m%) legalább 25%, csírázásgátló, gyomosító és toxikus hatása nincs; a talajra, annak mikroflórájára, valamint a termesztett növényekre káros anyagokat nem tartalmaz.

 

Felhasználási javaslat

Mire használható a komposzt? A komposzt felerősíti a talaj mikrobiológiai tevékenységét, fedezi a termesztett növények tápanyag és ásványi anyag igényét, segíti a humuszképződést. Használható parkokban, szántóföldi kultúrákban, kertészetben: szabadföldön és fólia alatt egyaránt, szőlő, gyümölcsfa és dísznövények telepítésénél, balkonládás növényekhez, levéldísznövényekhez, cserepes növényekhez, valamint örökzöldek konténerezéséhez.

  • Szántóföldi és kertészeti kultúrákban 5-40 tonna/hektár/év mennyiségben.
  • Házikerti zöldségnövényeknél alap- és fejtrágyázásra 1-5 kg/m2 mennyiségben a talajba dolgozva.
  • Parkok kialakítása és gyeptelepítés előtt 5-10 kg/m2 mennyiségben.
  • Termesztőközegek alkotórészeként legfeljebb 10 térfogat % keverési arányban.